medyauzmani.com

Patatesli etli rulo

Patates rulo tarifi malzemeleri

  • 6-7 orta boy patates
  • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • karabiber

iç harç için

  • 250 gr dana kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 kırmızı biber
  • 2 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • tuz
  • karabiber
  • ezilmiş kırmızı biber
  • sekiz
Patatesli rulo tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. 6-7 adet orta boy patatesi soyup yıkayın. Patatesleri büyük bir rende kullanarak rendeleyin.
  2. Rendelenmiş patateslerin suyunu sıkıp derin bir kaseye alın. 2 yumurta, kaşar peyniri, tuz ve karabiberi üzerine dökün ve iyice karıştırın.
  3. Daha sonra iyice karıştırdığınız karışımı yağlı kağıt üzerine eşit şekilde yayın. 200 derecede önceden ısıtılmış fırına koyup pişmeye bırakın.
  4. Önce soğanları geniş bir tavada kızartın, ardından kıymayı ekleyin. Biberleri kavurduktan sonra ince ince doğrayın ve içine atın. En son baharatları koyup suyu da ekledikten sonra kısık ateşte marine etmeye bırakıyoruz.
  5. Daha sonra patatesler fırında kızarınca fırından çıkarın ve harcı eşit şekilde dağıtın. Dağıttıktan sonra iyice rulo haline getirin.
  6. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini dökün, tekrar fırına verin ve kaşar peyniri eriyene ve kahverengileşinceye kadar pişirin. Piştikten sonra eşit parçalara bölüp 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Patatesli kıyılmış et ruloları tarifi

“Kıymalı Börek” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın