Merhaba sevgili arkadaşım,
Haftaya harika bir börek tarifi ile başlamaya ne dersiniz 🙂 Hem lezzetli hem de kabarıyor. Ayrıca şerbeti de kavrulmuş patates ile hazırlanır.
Daha önce gül böreği tarifimde adım adım yapılış aşamalarını paylaşmıştım. Tekrar ekleme gereği duymadım buradan ulaşabilirsiniz.
çiçekli börekler, çeşitli börek tarifleri, kahvaltılık börekler, kahvaltılık tarifler, patatesli börekler, patatesli börekler, börek tarifleri, börekler, kahvaltılık yemekler
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Pembe Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su ½ su bardağı sıvı yağ 1 paket instant maya 1 yumurta akı 2 yemek kaşığı (silme) toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 6-6,5 su bardağı un
İç harç için:
- 2 orta boy haşlanmış patates 1 küçük kuru soğan 1 tatlı kaşığı salça 2 yemek kaşığı sıvı yağ
yukarı:
- Susam tanesi, yumurta sarısı
Patatesli gül pasta tarifi nasıl yapılır?
Derin bir karıştırma kabına ılık su ve sütü alıp üzerine maya ve şekeri ekleyip maya eriyene kadar çırpıcı ile karıştırın. Maya eridikten sonra yumurta aklarını ve sıvı yağı ekleyip tekrar karıştırın. 2 su bardağı un ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Unu azar azar ekleyerek ele ve kaba yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamura top şekli verin ve üzerini streç film ile kapatarak 30 dakika bekletin. Hamur mayalanırken doğranmış soğanı bitkisel yağda kızartın. Pembeleşince salçayı ekleyip kavurun. Son olarak çatal yardımıyla ezdiğiniz patatesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ekşi mayadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tezgaha dizerek küçük toplar yapın. Bezeyi hafif yağlanmış tezgaha alın ve merdane yardımıyla çok fazla gevşetmeden düzleştirin. Yumurta sarısını süt ile çırpın ve hamurun üzerine sürün. Bıçak yardımıyla hamurun ortasına çok yaklaşmadan 4 adet çukur açın. Patates haçını hamurun ortasına koyun, ilk yufkayı etrafına sarın ve ucunu bağlayın. Diğer yufkaları da aynı şekilde fotoğraftaki gibi çok fazla esnetmeden arka arkaya sarın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 3-4 cm aralıklarla börekleri dizin. Kalan yumurta sarısı ile fırçalayın ve susam veya tohum serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]