Merhaba arkadaşlar ramazan ayı yaklaşırken sık sık çorba tarifleri yaparım bildiğiniz gibi ramazanda çorba olmaz. Temelde bu çorbayı herkes yapar evet ama böyle pişince çorbanın tadı başka oluyor mercimek çorbası pişirerek denemenizi naçizane tavsiye ederim. Gelelim tarifin detaylarına.
Öncelikle mercimekleri iyice yıkayalım.
Mercimekleri temiz olana kadar yıkamalıyız. Bunun içinde mercimekleri iki kez temiz su ile yıkayıp süzdükten sonra 5-10 dakika ılık suda bekletin. Beklemesine izin verirseniz kirler hızlı bir şekilde çıkar, daha sonra tekrar temiz su ile yıkarsanız hızlı bir şekilde bitecektir.
Mercimekler suda beklerken bu sırada sebzeleri hazırlayabilirsiniz.
Patates, soğan ve sarımsakları soyup yıkayın. Havucu yıkayıp kabuklarını soyalım.
Ardından soğanı ve sarımsağı ufak ufak doğrayalım ve ayrı ayrı tüketelim.
Patates ve havucu küçük küpler halinde kesin. Tencereyi ocağa alıp yüksek ateşte açalım. Tavaya yağ ekleyin ve ısıtın. Ardından soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
Bu arada soğanların yanmaması için ocağın altını kısalım, soğanlar yumuşayınca patates ve havuçları ekleyip karıştıralım.
Ocağın altını tamamen çevirelim ve patates ve havuçlar yumuşayıncaya kadar hızlıca devam edelim.
Ara ara karıştırmayı unutmayın.
Sebzeler yumuşayınca sarımsağı ekleyin ve bir dakika kadar karıştırın. Bolca kavuralım sonra mercimekleri ayıklayıp tencereye ilave edip karıştırıp suyunu ilave edelim, sosu su olarak kullanmanızı tavsiye ederim.
Ayrıca tavuk veya herhangi bir bulyon da kullanabilirsiniz.
O halde mercimekler pişip yumuşayana kadar pişirelim ve kendi kendine kıralım.
Kısaltmak için 20 dakika ıslık çalacağım. Ben pişirdim dilerseniz normal tencerede de pişirebilirsiniz.
Çorba pişince blenderdan geçirin, blenderınız yoksa süzgeçte ezip kurutabilirsiniz.
Daha sonra tuz ve karabiber ekleyip başka bir süre kaynattıktan sonra servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlar için.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]