Merhaba sevgili arkadaşım,
Hava yağmurlu ve biraz soğuktu, kasede nohut 🙂 Nehir nohudu ve bezelyeyi çok sever. Ayrıca kıyma, köfte, nohut veya bezelye gibi birçok farklı kombinasyon kullanıyorum çünkü ikisi de sağlıklı ve doyurucu 🙂
Çatal bıçak takımını kendisi kullandığı için bu tarz sevecen yemekler çok güzel oluyor. Onun sayesinde her gün sulu yiyecekler yiyoruz. Yanında pilav harika 🙂
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Doğranmış patatesli humus tarifi malzemeleri
- 2 su bardağı haşlanmış nohut 2 orta boy patates 1 orta boy domates 2 dolmalık biber 150 gr dana kıyma 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı salça 5-6 su bardağı sıcak su
Patatesli nohut nasıl yapılır, bir tarif?
Soğan, biber ve domatesleri doğrayın. Tavaya yağı alıp soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurun. Önce domates ve biberleri ekleyip soteleyin, ardından salça ve tuzu ekleyip 2 dakika daha soteleyin. Patatesleri ekleyip karıştırın ve nohudu ve sıcak suyu ekleyip nohutlar yumuşayıncaya ve tenceredeki su koyulaşıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]