Patatesli Kek – Patates Salatası 3 Renk – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Tarifler.net.tr kitabımın ilk doğum günü için yaklaşık 10 yıl sonra tekrar yapıp fotoğrafladığım ilk kitabım Patatesli Kek’in tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Biraz zor gelebilir ama hem sunumu hem de lezzeti o kadar güzel ki, özel günlerinizde en sevdiğiniz misafirler geldiğinde tekrar tekrar döneceğiniz bir lezzet.

Onun hazırlıkları daha eskilere dayansa da ben pandeminin başlamasıyla birlikte tam anlamıyla kitabım için çalışmaya başladım. Bu noktada çoğunlukla evlerimize kapandığımız ve dışarıda özellikle çocuklar için doğum günü partileri düzenleyemediğimiz için kitabımı çoğunlukla buna dayandırmaya karar verdim. Yani tarifler dışında doğum günleri ve diğer özel günler için hazırlayabileceğiniz parti hazırlıklarından etkinlik fikirlerine ve hatta ücretsiz olarak kullanabileceğiniz online kaynaklara kadar pek çok şey var.

Yakında ikinci kitabım için çalışmaya başlayacağım. Bu kez eskisi gibi dışarı çıkmayanlar ya da çıkmamayı tercih edenler için bir şeyler hazırlamak niyetindeyim.

Ne olacağını göreceğiz 🙂

Aşağıya kitabımı satın alabileceğiniz 3 link bırakıyorum.

D&R Linky

TRENDYOL bağlantısı

Her bağlantı burada

Aşk…

Patatesli Kek – 3 Renk Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

    1,5 kilo patates Yarım küçük mor lahana 3 orta boy havuç Çeyrek demet maydanoz Çeyrek demet dereotu 3 yeşil soğan yaprağı Tuz Karabiber Zeytinyağı 2 diş sarımsak Sarımsaklı zeytinyağı

İsteğe bağlı dekorasyon için:

    rendelenmiş zeytin 200 gram labne peyniri

Patatesli Kek – Üç Renk Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

Patatesleri soyun, büyük parçalar halinde kesin ve bir tutam tuzla suda kaynatın. (yaklaşık 45 dakika) Havuçları soyup rendeleyin ve 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Mor lahanayı havuç gibi rendeleyin ve kızartın. Yeşillikleri ince ince doğrayın, sarımsakları ezin. Haşlanmış patateslerden yeşillikler, havuçlar ve pancarlar için eşit olarak 3 parçaya bölün. İlk parçaya havuç, ikinci parçaya mor lahana ve son parçaya yeşil eklenir. Lezzet için her porsiyona tuz ve karabiber ekleyin ve karıştırın. Havuç karışımını önce kek kalıbına dökün ve ardından bir spatula yardımıyla kaşıkla yayın. Sonra aynısını lahana püresi ve yeşilliklerle yapın. Patatesli keki kalıbında soğutun ve bir gece buzdolabında dinlendirin. Servis yapmadan 10-15 dakika önce patatesli keki servis tabağına alın. Ayakları istenildiği gibi süslenir.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın