Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu akşamki sahur tarifi panda rose ve patates böreğinden oluşuyor 🙂 Daha önce yaptığınız hassa böreğini hatırlarsınız. Karım bu börekleri o kadar çok sevdi ki, onları patatesle yememe karar verdi. İşim bitince hemen hazırlanmaya başladım. Başlayın dediğimde herhangi bir hazırlık yok, sadece patatesleri haşlayın ve biraz soğanla soteleyin.
Gerisi simitleri tavada kızartmak ve toplamda sadece 10-15 dakika sürüyor. Bu böreği hazırlarken market cipsi yerine mümkün olduğunca taze yufka kullanın. Daha önce farklı versiyonları yaptığım için hamur biraz bayat veya kalın olursa böreğe gül şekli verirken yırtılacağını biliyorum. Öte yandan, taze patates cipslerini sorunsuz bir şekilde kızartabilirsiniz.
Kızartmanın ağır olmadığını söyleyeceksiniz, kesinlikle değil. Tavaya en fazla yarım çay bardağı sıvı yağ koymanız yeterli tabii ki yağı kızdırmadan böreği fırlatırsanız yağı çekecektir. Sahurda, iftarda çay veya ayranla çok beğeneceğinize eminim 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
Patates Kızartmalı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yufka 1 yumurta akı 2 orta boy patates 1 orta boy kuru soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ Pul biber Tuz Karabiber
yağda kızartmak:
Tavada patatesli gül böreği tarifi nasıl yapılır?
Patateslerin kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayın ve tuz ilave ettiğiniz suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanan patatesleri süzün ve kenara alın. Pişirmek için soğanları yemeklik doğrayın, zeytinyağı ile kaynattığınız tencereye patatesleri koyup pembeleşinceye kadar kavurun. Kızaran soğanlara patatesleri ekleyin ve ezerek karıştırın. Patateslerin üzerine pul biber, karabiber ve tuzu ekleyip püre haline getirin. Hamuru iki parçaya bölün. Folyonun geniş tarafına hazırladığınız patates bulamacını üst üste koyun. (Püreyi elinizle ya da tatlı kaşığı yardımıyla yapabilirsiniz) Kesilen kısımdan başlayarak rulo haline getirin ve ucunu yumurta beyazına bulayın. Tüm bezeleri sağdan sola doğru yuvarlayarak gül hamuruna şekil verin. Tavaya biraz sıvı yağ koyup kızdırın, pankekleri önce bir yüzünü sonra ikinci yüzünü kızartın ve kağıt havlu serili bir tabağa alın. Sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]