Patates kızartması bizim evde çok sevilir bu yüzden patates kızartması seçimi çok önemlidir. Ne kadar önem versek de bazen patatesler kızarmıyor çünkü ilk denemeden sonra kalan patatesler yağını çekmiş olduğu için haşlanmak için günü bekliyor.
Bazen yumuşayana kadar uzun süre beklersiniz, bu yüzden bir kez kaynatılır ve iki gün boyunca çeşitli şekillerde tüketilir.
Patates köftesi bu günün sonunda ortaya çıktı ve onları takip edenler daha önce yaptığım patlıcan köftesini biliyor. Aynı şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli ve eğlenceli bir tarif. Onları hazırlayıp dondurucuya atabilir, sonra çözülüp kızarmalarını bekleyebilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Patatesli köfte tarifi için malzemeler
- 3 orta boy tahıl 1 yumurta 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ½ çay bardağı un Tuz ve karabiber 8-10 dal maydanoz, tatlandırmak için 1 su bardağı galeta unu Kızartmak için sıvı yağ
Patatesli köfte tarifi nasıl yapılır?
Patatesleri soğuk su altında haşlayıp soyun ve soğumasını bekleyin. Soğuyan patatesleri rendeleyin. Rendelenmiş patateslere cheddar peyniri, un, yumurta (istenirse kıyılmış maydanoz), tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın ve karışımı buzdolabında 1-2 saat dinlendirin. Galeta ununu geniş bir tabağa yayın ve hamurdan parmak genişliğinde 3 parça kesin ve galeta ununa bulayıp avucunuzun içinde köfte şekli verin. Teflon tavaya yağı koyup kızdırın ve hazırladığınız köfteleri pembeleşinceye kadar kızartın. Sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]