Patates Mantı tarifi için önce patatesleri haşlıyoruz.
İyi pişmiş patatesleri ekleyin.
İnce doğranmış soğanları yağa atıyoruz.
Salçayı koyup soğumaya devam ediyoruz ve patates püresine ekleyip baharatları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
Bu arada hamuru bir kapta yapmak için gerekli adımları atıyoruz. Sert bir mantı hamuru alıp dinlenmeye bırakıyoruz.
Dinlenen hamurdan bezeleri alıyoruz, açıyoruz, daireler halinde kesiyoruz, malzemeleri koyuyoruz ve üçgenler halinde katlıyoruz.
Hamuru bol sıcak suda hamur kabarana kadar pişiriyoruz.
Öte yandan sosun temelini yakıyoruz.
Pişen hamuru süzgeçten geçirip sosu döküp servis ediyoruz.
Patatesli Mantı hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]