Patatesli Mantı (Hingle) için Malzemeler
hamur için
- 4 su bardağı un
- 1 yumurta
- Ilık su (yaklaşık 1 su bardağı kontrollü)
- 1 çay kaşığı tuz
Dolgu için:
- 3-4 orta boy patates
- tuz
- karabiber
- ezilmiş kırmızı biber
yukarı;
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- öğütülmüş biber
Patatesli mantı (Hingle) tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle patatesleri iç harcı için haşlayalım.
- Yumuşayan, haşlanan patatesleri çatal yardımıyla ezelim ve baharatlayalım.
- Hamuru için un, tuz, yumurta ve yeteri kadar su ekleyerek kulak memesi gibi yumuşak bir hamur elde edelim.
- İki parçaya bölelim.
- Hafifçe unlayarak açalım.
- Bir bardak çay ile daireler yapalım.
- İçine patates püresini koyup çatalın uçlarını birbirine bastırarak yarım ay şeklinde kapatalım.
- Orta boy bir tencereye suyumuzu koyup kaynamaya bırakalım, suya 1 tatlı kaşığı tuz ekleyelim.
- Mantı ekleyin ve 10 dakika pişirin, pişirin.
- Bir kapta yoğurt, tuz ve ezilmiş sarımsağı karıştırın.
- Tavaya tereyağını koyup eritelim, toz biberi ekleyip ısınmaya bırakalım.
- Pişen mantıyı bir tabağa alıp yoğurt ve tereyağlı sos ile servis edelim.
Patatesli mantı (Hingle) tarifi
Patatesli Mantı (Hingel) yazısı ilk olarak Urfa Haber – Urfa Son Dakika’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]