Patatesli mantı – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Tatilin ardından hızlı bir başlangıç ​​yaptık ve fotoğraf çekimi bittikten sonra biraz nefes aldığımı hissetsem de okul tüm hızıyla devam ediyor.

Her gün dünya mutfağından en az 5 farklı et yemeği hazırlıyor ve deniyoruz. Et yemeklerinde pek iyi olmayan ben bile her şeyin tadına varırım.

Okulda et evde et deyince artık yemeyi bırakmak gerektiğini anladım ve en sevdiğim böreklerden birini yaptım. Patatesli mantı kıyma kadar iyidir. Ayrıca artık cips ve patatesleri değerlendirmenin farklı ve lezzetli bir yolu.

Daha önce kayınvalidemin yaptığı Yufka Mantı tarifine göz atarak farklı şeyler deneyebilirsiniz. Aşk…

Mantı tarifi için malzemeler

    2 adet yufka 3 adet orta boy patates 1 adet orta boy kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz Paprika Karabiber

Pişirme sırasında kullanım için:

    2 yemek kaşığı tereyağı 1 litre su 1 et suyu 1 büyük kase yoğurt 2 diş sarımsak

Sosisli Patatesli Ravioli tarifi nasıl yapılır?

Patatesleri haşlayın, soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın. 1 yemek kaşığı tereyağını tavaya alın, soğanı ekleyin ve pembeleşinceye kadar soteleyin. Patatesleri ve baharatları ekleyip iki dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın. Yufkayı 4 eşit parçaya bölün. Geniş kenarlarına patatesleri koyup gül böreği gibi yuvarlayın. Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine dizin, açılmaması için bir kürdan batırın ve üzerine iki yemek kaşığı tereyağı gezdirin. 200 derecelik fırında fotoğrafta görüldüğü gibi üzeri kızarana kadar pişirin. Tencereye bir litre su alın ve içine et suyunu koyup kaynatın. Simitleri ocaktan alıp kaynayan et suyuna atın ve suyunu çekmesi için bir dakika bekleyin. Börek köftelerini servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurdu ve közlenmiş kırmızı biberi yağda gezdirip servis ediyoruz.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın