Merhaba sevgili arkadaşım,
En sevdiğim ve en sevdiğim ev yapımı muhallebi tarifinin en sevdiğim versiyonlarından birini patates cipsi ile yaptım. Mis kokulu siperleri evinizde çok pratik bir şekilde pişirebilirsiniz. Karıştırırken dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri hamurun iyi mayalanmış olmasıdır.
Daha önce sizlerle uzun mayalı hamur yapmanın püf noktalarını paylaşmıştım. Bu püf noktalarını takip ederseniz işiniz çok kolay… Hamurun tamamen mayalanmasını bekleyin ki daha kolay açılsın. Eğer eviniz soğuksa önceden ısıtıp kapattığınız ılık fırında mayalanmaya bırakabilirsiniz.
Süt sağıyorum Sütü bırakmak zorundayım Süt sağmak nedir? Makaleme buradan ulaşabilirsiniz.
Daha önce videoyu nasıl açacağımı da hazırladım. Aklınızda soru işareti kalmasın diye ev yapımı açılış videomu buraya ekliyorum.
Youtube kanalıma abone olmayı ve tariflerimi instagramda benimle paylaşmayı unutmayın. Instagram hesabım @mutfaksirlari
Aşk 🙂
İçerik Tablosu
Patatesli rulo tarifi malzemeleri
- 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket instant maya (10 gr) 1 tatlı kaşığı mahlep 1 tatlı kaşığı tuz ½ tatlı kaşığı toz şeker 6 su bardağı un
arasında sürmek için:
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı 2 adet haşlanmış patates Tuz İsteğe bağlı karabiber Kuru nane
yukarı :
Patatesli rulo tarifi nasıl yapılır?
Derin bir kapta su, süt ve mayayı karıştırın. Bir bardak daha un ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Zeytinyağı, bir su bardağı un, süt ve tuzu ekleyip karıştırın. Kalan şekeri ve unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin. Hamur toparlanınca üzerini bir bezle örtüp oda sıcaklığında bir saat dinlendirin. Hamur dinlenirken haşlanmış patatesleri tuz, karabiber ve kuru nane ile püre haline getirin. Dinlenen hamuru nazikçe yoğurun ve içindeki gazı alın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir parçayı biraz yağladığınız tepsiye elinizle bastırarak açın. Açtığınız hamurun üzerine eritilmiş tereyağını sürün, üzerine patates püresini elinizle yayın ve yuvarlayın.Hazırladığınız hamurları fırın tepsisine 2-3 cm aralıklarla yerleştirin ve üzeri kızarana kadar 30 dakika dinlendirin. mayalar. 30 dakika daha. Fırına vermeden önce üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 derecelik fırında 25-30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]