Patlamış Mısır – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bunun bir patlamış mısır tarifi olup olmadığını sorma. Evde kolayca ballı, baharatlı veya karamelli mısır yapabilirsiniz. Evde gerçekten iyi patlamış mısır yapmak, küçük numaralara veya püf noktalarına bağlıdır.

Birincisi aldığınız cin taze, ikincisi ise mısırı atacağınız tencerenin tabanının ince olması. Kalın tabanlı tencereler daha geç ısınıp soğuduğu için mısırınızı rahatlıkla yakabilirsiniz.

Evde film izlemekten keyif alıyorsanız, bu akşam yemekten sonra ne izlesem diye düşünmeye bu kadar meraklıysanız patlamış mısır vazgeçilmez atıştırmalıklarınızdan biri.

Aşk..

Patlamış mısır tarifi malzemeleri

    Bir çay bardağı mısır cin, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, bir tutam tuz

patlamış mısır tarifi nasıl yapılır

Sıvıyı derin, üstü kapalı bir tencereye ekleyin ve brülörü yüksek ateşte çevirin. Yağ kızmaya başlayınca mısırları içine atın ve tavanın saplarından tutarak bir iki kez sallayın. Tencerenin kapağını kapatın ve mısırların kızarmasını bekleyin. Mısırlar tencereden patlama sesleri gelmeye başlayınca tekrar kulplarından tutun ve 2-3 dakika daha sallayarak pişirin. Ocaktan aldığınız tencereyi soğuyana kadar tezgaha bırakın, tencerenin patlama sesi kesilince tencerenin kapağını açın ve servis kasesine alın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın