patlıcan dilimleme

patlıcan tarifi malzemeleri

  • 10-12 patlıcan (kütleden)
  • 1 büyük soğan
  • 2-3 domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

yukarı;

  • sarımsaklı yoğurt

Patlıcan tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Soğanları, biberleri, domatesleri ve sarımsağı küçük küçük doğrayıp bir kaseye alın.
  2. Ardından nohut ve mercimekleri ilave edip salça, yağ ve baharatları ekleyip karıştırın.
  3. Patlıcanlarımızın kabuklarını boyayarak soyalım ve resimdeki gibi 4 dileyelim.
  4. Salamurayı bir kapta hazırlayalım ve patlıcanı tuzlu suda yarım saat bekletip acı suyunun çıkmasını bekleyelim.
  5. İçlerine hazırladığımız bulamacı koyup elimizle sıkalım, tencereye koyalım ve her şeyimiz bittikten sonra üzerine bir bardak su ekleyip ocağa koyalım ve pişmeye bırakalım.
  6. Sarımsaklı yoğurt serpelim.

patlıcan dilimleme tarifi

  • tatlı tarifi
  • ikilem
  • kek tarifleri
  • Patlıcan
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Çift Kişilik Göl

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın