Patlıcanlı – Etli Börek Tarifi,
Soğanı küp küp doğrayıp yağın içine atalım (rondonun üzerine geçirelim)
Biberleri küçük küçük doğrayıp soğanın üzerine ekleyip kavuralım.
Patlıcanın sadece bir tarafının kabuğunu yıkayıp kurulayalım, diğer tarafının kabuğu elimizde kalacak, doğradığımız patlıcanın suyunu sıkalım ve soğana ekleyelim.
Ara sıra karıştırarak pişirelim (30 dakika kısık ateşte)
Domatesleri soyup doğrayın ve karışıma ekleyin.
Salçamızı, tuzumuzu ve baharatlarımızı ekleyip kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirelim. Soğuması için kenara alalım.
Mutfakta malzemeleri karıştıralım, bileğimize küçük bir şişe alıp 10 dakika dinlendirelim, rahatlayalım.
Hamuru iki eşit parçaya bölün ve her parçayı bir iğne ile 3-4 mm yuvarlayın. Kalınlıkta açıp harcımızı uzunlamasına sadece ortasına yayalım.
Hamurun kenarlarını hamurun üzerine katlayın.
Kenarlarını kapatıp düzelttikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye altını kapatacak şekilde yerleştirelim.
Yumurta sarısı ile yıkayın ve susam veya çörek otu serpin.
Aynı şekilde bir parça daha hazırlayalım ve 180°C ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirelim.
Soğuyunca kesin.
Patlıcan – Etli Börek hazır.
Afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]