Patlıcan Ezmesi – En Sevdiğim Yemekler

Patlıcan Tarifi için öncelikle patlıcanlarınızı bıçakla birkaç yerinden delin ve kozmatikte közleyin.

Daha sonra kabuk kırılmadan başlar, tuz serpilir ve soğumaya bırakılır.

Derin bir kapta dana eti, galeta unu, rendelenmiş soğan, baharatlar, tuz, ince kıyılmış maydanozu ekleyip iyice karıştırın.

Limonlu bezeleri elinizle düzeltin.

Kıymanın arasına bütün patlıcanı koyun, sağdan ve soldan yemek filmi ile kaplayın ve patlıcanı iyice sarın.

Yağlanmış ateşe koyun, zeytinyağı ile karıştırın ve 200 derecede 15 dakika pişirin.

Dilerseniz üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz.

hizmet etmeye hazırlanın

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın