patlıcan kebabı

patlıcan kebabı tarifi malzemeleri

  • 3 orta boy patlıcan
  • 2 domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 soğan

iç harç için

  • 500 gram kıyılmış et
  • 1 rendelenmiş soğan
  • 2 diş sarımsak ezilmiş
  • Bir dilim bayat ekmek
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz

sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su
Patlıcan kebabı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

Doyurucu ve çok lezzetli bir akşam yemeği menüsü isteyenler için ideal bir yemektir.

  1. Patlıcanı iki kalın halkaya kesin ve 20-25 dakika pişirin. Tuzlu suda bekletip süzelim.
  2. İç harcı için tüm malzemeleri karıştırıp köfte şekli verelim.
  3. Ardından patlıcanları köfte şeklinde toplayıp tepsiye diziyoruz.
  4. Tepsinin boş kısımlarına domates, biber ve soğanı koyalım.
  5. Sosumuz için salça ve suyu karıştırıp yemeğimizin üzerine dökelim.
  6. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirelim. 🤗.

patlıcan kebabı tarifi

Patlıcan Kebabı yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın