patlıcan kebabı tarifi malzemeleri
- 3 orta boy patlıcan
- 2 domates
- 3 adet yeşil biber
- 2 soğan
iç harç için
- 500 gram kıyılmış et
- 1 rendelenmiş soğan
- 2 diş sarımsak ezilmiş
- Bir dilim bayat ekmek
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
sosu için
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı sıcak su
Patlıcan kebabı tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
Doyurucu ve çok lezzetli bir akşam yemeği menüsü isteyenler için ideal bir yemektir.
- Patlıcanı iki kalın halkaya kesin ve 20-25 dakika pişirin. Tuzlu suda bekletip süzelim.
- İç harcı için tüm malzemeleri karıştırıp köfte şekli verelim.
- Ardından patlıcanları köfte şeklinde toplayıp tepsiye diziyoruz.
- Tepsinin boş kısımlarına domates, biber ve soğanı koyalım.
- Sosumuz için salça ve suyu karıştırıp yemeğimizin üzerine dökelim.
- Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirelim. .
patlıcan kebabı tarifi
Patlıcan Kebabı yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]