patlıcan kebabı


Patlıcan kebabı tarifi hayranı için malzemeler

  • 3 uzun patlıcan
  • 250 gr dana kıyma
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş tatlı biber
  • 1 çay kaşığı domates salçası

garnitür için (sos);

  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • zaatar
  • karabiber

Patlıcanlı yelpaze kebabı nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. İlk olarak köfteleri yapmaya başlıyoruz.
  2. Küçük küp şeklinde doğradığımız soğanları karıştırma kabına aldığımız kıymanın üzerine alalım.
  3. Daha sonra galeta unu, yumurta, baharatlar ve salçayı ekleyip iyice yoğurun.
  4. Kenarda dinlenelim. Şimdi patlıcana geçiyoruz.
  5. Patlıcanı fotoğraftaki gibi kesmek için masanın yüksekliğine ya da bir kesme tahtasının yanına koyup doğrayın.
  6. Patlıcan dilimlendikten sonra tuttuğunuzda yelpaze gibi açılır.
  7. O zaman bu fanların arasına köfteleri sıkalım.
  8. Bu arada fırını 200 dereceye ayarlayalım.
  9. Köftelerle topladığımız patlıcanları yağladığımız din/fırın kabına alalım.
  10. Başka bir kaseye sosu yapmak için sıcak su, baharat ve salçayı koyup salça eriyene kadar karıştırıp patlıcanın üzerine dökün ve fırına verin.
  11. 200 derecede 30 dakika pişirdim, size bir göz atarak pişiriyorum. 20. dakikada patlıcan pişerken etin yanmaması için alüminyum folyo ile kapladım.
  12. Pizza tabağımızı servis tabağına alıp servis edebilirsiniz. Deneyen herkes için lezzetli. @edoss Mutfakta.

patlıcan kebabı hayranı tarifi

  • tatlı tarifi
  • kebap
  • kek tarifleri
  • Patlıcan
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • fan
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Havuç, Ceviz ve Tarçınlı Kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın