Patlıcan Köfte Malatya Usulü


Malatya usulü patlıcanlı köfte için malzemeler

köfte için

  • 2 su bardağı köfteli bulgur
  • 4 su bardağı kaynar su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta

Ayrı pişirme malzemeleri

  • 1 su bardağı siyah mercimek

Diğer materyaller

  • 2 orta boy soğan
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • limon suyu
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi

Patlıcanlı ve sulu köfteli Malatya usulü köfte nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle siyah mercimekleri küçük bir tencereye alıp üzerine 3 su bardağı su ekleyip ocağa alalım ve bir kenarda pişmeye bırakalım 🙂
  2. Bulguru ve tuzu bir kapta kaynar suda 15 dakika bekletin.
  3. Daha sonra yumurta ve unu ekleyip 10 dakika yoğurun ve bu köfteleri yuvarlak ve küçük parçalar olacak şekilde dökün.
  4. Köfteleri bir kenara koyalım. Şimdi bir tencerede soğanları küçük küpler halinde doğrayın, yağı koyup soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
  5. Domates salçasını ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavurun.
  6. Patlıcanı dörde bölelim ve patlıcanı 1-2 kez çevirelim.
  7. Bu arada siyah mercimekler haşlanacak suyunu süzüp tencereye koyalım.
  8. 8 su bardağı suyu alıp 15 dakika pişmeye bırakın, bu sürenin sonunda köfteleri atalım ve 10 dakika bu şekilde pişirelim.
  9. Kaynayan suya bir limon ve bir narın suyunun yarısını eksi tuz ekleyip ocağın altını kapatalım.
  10. Yanında soğan ve yoğurtla servis edin en azından biz böyle seviyoruz – başka bir şey aramadığınız lezzetlerden 🙂

Malatya usulü patlıcanlı köfte tarifi resimlerle

  • tatlı tarifi
  • köfteler
  • Malatya
  • kek tarifleri
  • patlıcanlı
  • Solo
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • prosedürel
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Fırında pırasalı makarna

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın