Patlıcan közlenmiş patlıcan muhtemelen en güzel patlıcan türüdür. Peki nedir bu yöntemler?
Kozmetolojide veya ateşte patlıcan közlemek istiyorsanız, önce birkaç yerde bir delik açın. Patlıcan kavrulunca suyunu salıyor ve su acı oluyor. Bu su açtığınız deliklerden akacak ve zarar vermeyecektir.
Kızarmış patlıcanların soyulması da zaman alır. İşte size bir püf noktası daha: Terleme yöntemiyle sivilcelerden daha hızlı kurtulabilirsiniz. Her şeyi kapaklı veya torbalı bir kaba koyun, kapatın ve soğumasını bekleyin. Ya da streç filme teker teker sarın, soğuyunca sapı kabuktan ayırın ve bir tüpe ilaç sıkar gibi diğer tarafından sıkın. kendiliğinden çıkacaktır. Biraz kaldıysa endişelenmeyin, sadece kalanları bir kaşıkla toplayın.
Kızarmış patlıcan yıkanamaz. Ancak su varsa kullanmayın veya kağıt havlu ile alın.. Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]