patlıcan oturma

patlıcan tarifi malzemeleri

  • 4-5 patlıcan
  • 250 gr dana kıyma
  • 2 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 diş sarımsak
  • tuz
  • karabiber

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
Patlıcan tarifi nasıl hazırlanır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Patlıcanı yıkayıp dilimler halinde soyun, ikiye bölün, tekrar ikiye bölün ve tuzlu suda yarım saat bekletin.
  2. Daha sonra havan yapmak için sıvı yağı ve kıymayı tavaya alıp kavurun ve kavrulmaya yakın doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
  3. Sarımsak ve salçayı ekleyip karıştıralım, tuz ve karabiberi ilave edelim, karıştırıp ocağı kapatalım.
  4. Patlıcanın suyunu süzüp patlıcanı kağıt havluyla kurulayalım.
  5. Ayrı bir tavada kızgın yağda patlıcanları iki tarafını hafifçe kızartalım.
  6. Pişen etler kağıt havlu serilmiş bir tabağa alınır ve yağı alınır.
  7. Son olarak patlıcanı döşümüze koyalım, üzerine kıymayı dökelim, yassılaştıralım, üzerine biber ve domatesi koyalım.
  8. Son kapta salça ve sıcak suyu karıştırıp patlıcanların üzerine yavaş yavaş dökelim.
  9. 175 derecelik fırında 50 dakika hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun😊.

Resimlerle doğru patlıcan tarifi

Patlıcanlı oturuş yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın