patlıcan tarifi malzemeleri
- 4-5 patlıcan
- 250 gr dana kıyma
- 2 soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 diş sarımsak
- tuz
- karabiber
Sosu için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
Patlıcan tarifi nasıl hazırlanır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Patlıcanı yıkayıp dilimler halinde soyun, ikiye bölün, tekrar ikiye bölün ve tuzlu suda yarım saat bekletin.
- Daha sonra havan yapmak için sıvı yağı ve kıymayı tavaya alıp kavurun ve kavrulmaya yakın doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
- Sarımsak ve salçayı ekleyip karıştıralım, tuz ve karabiberi ilave edelim, karıştırıp ocağı kapatalım.
- Patlıcanın suyunu süzüp patlıcanı kağıt havluyla kurulayalım.
- Ayrı bir tavada kızgın yağda patlıcanları iki tarafını hafifçe kızartalım.
- Pişen etler kağıt havlu serilmiş bir tabağa alınır ve yağı alınır.
- Son olarak patlıcanı döşümüze koyalım, üzerine kıymayı dökelim, yassılaştıralım, üzerine biber ve domatesi koyalım.
- Son kapta salça ve sıcak suyu karıştırıp patlıcanların üzerine yavaş yavaş dökelim.
- 175 derecelik fırında 50 dakika hafif kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Resimlerle doğru patlıcan tarifi
Patlıcanlı oturuş yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]