patlıcan sarma tarifi malzemeleri
Köfte ile patlıcan rulo
- 5 adet kalın ve uzun patlıcan
- Dilerseniz kabakların yarısını kullanabilirsiniz.
Köfteleri hazırlamak için:
- 300 gram kıyılmış et
- 1 yumurta
- 1 soğan küp şeklinde doğranmış
- 1-2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- biraz maydanoz
- 1 su bardağı peksimet veya galeta unu
- tuz
- karabiber
- öğütülmüş biber
- acı biber
- zaatar
Sosu hazırlamak için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Çince su
Patlıcan sarma tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle patlıcanı dilimler halinde keselim, tuzlayalım ve acı suyunun çıkmasını bekleyelim.
- Bu arada köfteleri bir karıştırma kabına alıp önce malzemeleri ekleyip güzelce karıştıralım. Ardından kıyma ve galeta ununu ekleyip yoğurun.
- Daha düşükse ekmeği kendiniz ayarlayın.
- Köfteleri şekillendirin ve buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Onlar orada dinlenirken patlıcanları fazla kızartmamak şartıyla kızartın. Unutmayalım ki yine fırında kızaracaktır.
- Dolaptan aldığımız kızarmış patlıcan ve köfteleri alıp rulo şeklinde saralım.
- Enkapsülasyon işleminin tamamını tamamladıktan sonra üzeri için yağ sosunu hazırlayalım.
- Tavaya sıvı yağı ekleyip eritelim, kızarmaya yakın salçayı ekleyip iyice karıştıralım.
- Üzerine sıcak su döküp bir süre karıştıralım daha sonra sosu sebzelerin üzerine dökelim.
- Su ayarını siz yapın.
- 180°C önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
patlıcan sarma tarifi
Patlıcan Sarma yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]