Lezzetli bir patlıcan yemeği.
Manga Patlıcan’da patlıcanları ve farklı çeşitlerini kesip üzerlerine tuz serpip acı suyu çıkana kadar bekliyoruz. Daha sonra yıkayıp güzelce kurutup uzun parçalara ayırıp hızlıca yapıyoruz.
Köfteler için soğanı rendeleyin ve suyunu sıkın.
Sığır eti, tuz, karabiber, ekmek kırıntılarını karıştırın ve yoğurun.
Fındık parçalarını kesip köfte yapıyoruz.
Köfteyi bir dilim patlıcanın üzerine koyup sarıyoruz.
Açılmaması için kürdan yardımıyla bağlayıp küçük bir parça domates ve biberi yapıştırıyoruz.
Patlıcan sarmalarını tepsiye dizin.
Tepsiye bir yemek kaşığı domates salçası ve bir su bardağı su ekleyin.
Üzerini kapatıp 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin.
Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]