herkese merhaba 🤗
Ramazan’ın ilk günü için lezzetli ve lezzetli bir tarif sunuyorum. Patlıcanı sevmeyenler bunu denemeli, yiyemiyorum dedirmiyor çünkü küçük parçalar halinde kesilen patlıcanlar ızgaraya maruz kalıyor 🙈 Bu enfes lezzeti mutlaka saklayın ve bol bol ızgara yapın♥️
Patlıcan Tarifi için önce pilavı hazırlıyoruz. Pirinç sıcak suda iyice yıkanır ve suyu süzülür. Bir tavaya biraz sıvı yağ alıp pirinci beş dakika pişirin. Su ve tuzu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Kavurma kabına eklenir ve dinlenmeye bırakılır.
Patlıcan ve soyulmuş şeritler. Uzunluğu iyi kesilmiş. Kızgın yağda iki tarafı da kızartılır. Bir kağıt havlu alın ve yağı emdirin. Patlıcanlar kullanılan kalıpların kenarlarına asılır. Kızarmış pilavın ortasına yerleştirilir ve patlıcanla kaplanır. Kabuğu servis tabağına alınır, arzuya göre süslenir ve servis edilir.
Patlıcan kapağı hazır.
çok teşekkür ederim 😍
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]