Patlıcan Tarifi Çullama (Amasya Bölgesi)

Patlıcanları yapmak için önce patlıcanları yıkayıp közmatikte kavuruyoruz, bu sırada sosu hazırlıyoruz.

Soğanı ve sarımsağı ince doğrayın

Sarımsakların kabuklarını soyun ve ince doğrayın

Bir tencereye soğanı, sarımsağı, zeytinyağını, tuzu ve iki küp şekeri koyup soğan yumuşayana kadar kavurun.

Yeşil biberi ve kapya biberi doğrayıp soğana ekliyoruz.

İki adet kırmızı kapya biberi ekleyip hızlıca devam ediyoruz.

Domatesleri kesin ve tencereye koyun, kapağını kapatın ve pişirmeyi bırakın.

Bu sırada kavrulmuş patlıcanların kabuklarını soyup ortadan ikiye bölüp süzgecin içine koyun ve limonu sıkın ve acı suyu akmasına izin verin.

Domatesin ucuna yakın kestiğimiz patlıcanları tencereye alıp karıştırıyoruz.

Patlıcanı domates sosuyla birlikte beş dakika pişiriyoruz.

Servis tabağından aldığımız simitleri ince kıyılmış maydanozla süslüyoruz.

Sıcak veya soğuk servis yapıyoruz.

Patlıcan boğulmaya hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın