Patlıcanlarımızı közleyip kabuklarını soyduktan sonra eziyoruz.
Soğanı küçük küpler halinde kesiyoruz.
Kızartma tavamıza sıvı yağ koyup koyuyoruz. Daha sonra biberi doğrayıp ekliyoruz. Pişirmeye devam ediyoruz.
Soğan ve biberlerden sonra doğranmış tavuğumuzu ekliyoruz ve rengi dönünce salçamızı ve küçük doğranmış domatesimizi ilave ediyoruz.
Baharatlarımızı da (karabiber, kekik, kırmızı biber, tuz, nane istediğiniz kadar) ilave ediyoruz.
5-10 dk. Sonra zemini kapatıyoruz.
Dilerseniz patlıcanı yağda da kızartabilirsiniz (Kızartarak yapıyorum. Bir tavada beş dakika kızartırsanız çok lezzetli oluyor).
Pişen tavukları tabağımıza koyduğumuz patlıcanın üzerine döküyoruz.
Afiyet olsun…
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]