patlıcan yemeği

patlıcan tarifi malzemeleri

  • 300 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 4 orta boy patlıcan
  • 4 tatlı biber
  • 3 domates
  • 1 soğan
  • 6 diş sarımsak
  • ezilmiş kırmızı biber
  • karabiber
  • tuz
  • 1 su bardağı kaynar su
Patlıcan yemeği tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Patlıcanı soyup doğrayın ve tuzlu suya koyun.
  2. Patlıcanımızın kararmaması için yarım saat bekletelim ve yarım saat sonra güzelce yıkayalım, suyunu süzgeçten geçirelim, havlu veya bez ile kurulayıp kızgın yağda kızartalım.
  3. Diğer taraftan etlerimizi 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile bir tencereye alıp altını kısıp etin suyunu bırakıp yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  4. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip kavuralım.
  5. Üzerine kızarmış patlıcanı yayalım.
  6. İnce kıyılmış biber, domates, tuz, kırmızı ve karabiberi ekleyip kenardan bir bardak kaynar su ekleyip kapağını kapatıp hafif karıştırarak biraz zarar vermeden 25 dakika pişirelim.

patlıcan yemeği tarifi

Patlıcan yemeği yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın