Merhaba sevgili arkadaşım,
Bugün farklı bir kahvaltı tarifi denemeye karar verdim. Aslında domatesli pilav yapacaktım ama sebzelerde patlıcanı görünce bu pilavda patlıcan ne güzel olur dedim.
Ne de olsa oldu 🙂 Pilav + domates + patlıcan kombinasyonunu ailecek çok sevdik!
Bu tarifte 1 su bardağı pirinç için 1,5 su bardağı kuralını tuttum ama bir püf noktası var.
Rendelenmiş domatesi pilavın içine kattığınız için 3 su bardağı su eklerseniz sıvılaşacaktır. Bu nedenle pirinci ölçtüğünüz kaba domates rendenizi ölçün.
Mesela benim domateslerim küçük olduğu için 1 su bardağından 1-2 parmak eksik çıktı ben de biraz su ekleyerek bitirdim. Pirinci kavurduktan sonra 2 su bardağı su ekledim o da güzel oldu.
Ölçülere uyarsanız harika bir pilav elde edeceksiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Patlıcanlı pilav tarifi için malzemeler
- 2 su bardağı pirinç 2 domates 1 orta boy soğan 1 tavuk suyu 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ Damak tadınıza göre biraz tuz ekleyebilirsiniz Bir tutam maydanoz (ince kıyılmış) 1 tutam taze nane (ince kıyılmış) 2 su bardağı su Yağ 2 orta boy patlıcanı kızartmak için
Patlıcanlı pilav tarifi nasıl yapılır?
Pirinci yıkayın ve tuzlu ılık suda 15 dakika dinlendirin. Patlıcanı soyun ve küpler halinde kesin. Doğranmış patlıcanı kızartın ve peçeteyle kaplı bir tabağa koyun. Soğanı doğrayın ve domatesleri rendeleyin. Tereyağını ve sıvı yağı tencereye alın, soğanları ekleyin ve hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlara domates ve et suyunu ekleyip 1-2 dakika daha soteleyin. Süzülmüş pirinci tencereye ekleyin ve 2 dakika soteleyin. Son olarak 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Suyunu çeken pirinçleri ocaktan alın. Kızarmış patlıcan, nane ve maydanozu tencereye ekleyip karıştırın. Kabı bir kapakla örtün, kapağı sıkıca kapatın ve 10 dakika demlenmesine izin verin. Sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]