patlıcanlı spagetti

patlıcanlı spagetti tarifi malzemeleri

  • Spagetti (karabuğday aldım daha sağlıklı)
  • 1 patlıcan
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Patlıcanlı spagetti tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Doğradığımız soğan, domates ve patlıcanı tavaya alıp zeytinyağını ekleyip pişirelim.
  2. Bu arada spagettiyi kaynatalım: Kaynayan suyu tuzlayın, ardından spagettiyi ekleyin.
  3. İşin püf noktası: Makarna paketinin üzerinde kaç dakika kaynatılacağı yazılıdır. Bu süreyi geçerseniz makarna yapışkan olacaktır. Bunun için suya tuz ekliyoruz.
  4. Piştikten sonra robotla ezip tekrar tencereye alalım.
  5. Patlıcan sosuna spagettiyi ekleyelim.
  6. Afiyet olsun diye 1-2 dakika karıştıralım.

Ekstra/Hile: Spagetti Asla Kırılmaz. Her tarafı sossuz nasıl yenir? resme bak. Ben solakım: sol elimde bir kaşık ve sağımda bir çatal. Bir çatal alıp kaşığın içine çeviriyoruz.

patlıcanlı spagetti tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • patlıcanlı
  • makarna
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

gevrek tahin

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın