Merhaba sevgili arkadaşım,
Bu hafta semt pazarına gitmeye başladık. Akşam işten sonra biraz geç kaldık. Tabii herkes toplanmaya başladı. Aslında hiçbir fikrim yoktu ama pazarcının ısrarlarına dayanamayıp son iki pazı paketini aldım. İyi ki almışım, ortaya bu enfes salata çıktı.
Bu tarifin bir diğer çok popüler versiyonu ise yoğurtlu havuç ve ıspanak salatasıdır. Dilerseniz bu tarifteki gibi deneyebilirsiniz. Elimde sade yoğurt olmadığı için sade yoğurt kullandım. Süzme yoğurtla yaparsanız daha koyu olur.
Tarifimi denediğinizde benimle Instagram’da paylaşmayı unutmayın 🙂
Fotoğraflarınla yaptığın tarifleri hikayemde paylaşmayı çok isterim 🙂 İnstagram hesabım: @mutfaksirlari
Aşk…
İçerik Tablosu
Burani Pazı – Yoğurtlu pazı salatası için malzemeler
- 1 orta boy kuru soğan 2 pazı, yıkanmış ve dilimlenmiş 1 orta boy havuç Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz 1 su bardağı yoğurt (dişelenmiş) 2 diş sarımsak
Servis için:
- Ceviz, pul biber 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Pazı Burani – Yoğurtlu pazı salatası nasıl yapılır?
Soğanı doğra. Soyulmuş havuçları rendeleyin. Tavaya zeytinyağını ve soğanları koyup orta ateşte şeffaflaşana kadar soteleyin. Havuç rendesini ekleyip kavurmaya devam edin. Pazı ve tuzu ekleyip pazılar suyunu çekene ve ocağın altını kapatana kadar soteleyin. Derin bir kapta yoğurdu ezilmiş sarımsak ve tuzla karıştırın. Üzerine pazılı karışımı ekleyip karıştırın ve servis tabağına alın. Cevizleri ve zeytinyağını küçük bir sos tenceresinde ısıtın. Acı biberi ekleyin ve yakmadan ocaktan alın. Pazı bhurani üzerine dökün ve servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]