Börek ve pazı sapı tarifi için öncelikle soğanı küçük küçük doğrayalım.
Pazı saplarını küçük küçük doğrayalım, bir tavaya sıvı yağı koyalım.
Öncelikle soğanı tavaya koyalım, kavuralım, salçayı koyalım, birkaç kez karıştıralım. Pazı saplarını koyalım, biraz yakalım, tuz ve baharatları ekleyelim. Bir tabakta soğumaya bırakın.
Başka bir tavaya sıvı yağı koyalım, soğanı küçük küçük doğrayalım tavaya koyalım biraz kavuralım. Domates salçasını koyup birkaç kez karıştıralım.
Daha önce haşlayıp karıştırdığımız patatesleri koyalım, birkaç kez karıştıralım, tuzunu ilave edelim, baharatları ilave edelim, soğumaya bırakalım.
Bir kaseye tuzlu su dökelim, bir kaseye sıvı yağı dökelim. 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı sirkeyi çırpma teli ile koyalım.
Hamuru tezgaha alalım, sosu yayalım tüm hamur olsun. Haçın kenarlarını parlak ellerimizle katlayalım.
Yaktığımız pazı sapını iki ucuna yerleştirelim, içine koyalım, ortasında duralım.
Öte yandan, aynı şeyi yapalım, ondan keselim.
Bir tepsi ile kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. Pazı sapının hamuru 2,5 yufka için yeterli oldu, kalan patatesi de aynı işlemle iç harcı olarak koyalım, aynı şekilde yapıp tepsiye koyalım.
Yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp hamurun üzerine yayın.
200 dc önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Hadi pişirelim.
Pazı saplı turta hazır.
Denemek isteyenlere kolaylıklar dilerim. Şifa için en iyi dileklerimle.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]