Pecorino Peynirli İncir Salatası – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

İtalya’dan 2-3 çeşit peynir getirdim. Tabii ilk peynir tahmin edebileceğiniz gibi parmesandı 🙂 İkincisi pecorino oldu. Seçme sebebim ise doğal olarak Türkiye’ye göre çok ucuz olması ve bizim sattığımızdan çok daha lezzetli olması.

Parmesan’ın ilk parçası neredeyse bitti ama Pecorino Romano’yu açmak için İtalya’yı biraz daha özleyeceğimi umuyordum 🙂

Pecorino Romano, Parmesan’a çok yakın bir peynir türüdür. Yapı olarak benzer olsalar da tat olarak farklılıklar vardır. Pecorino koyun sütünden yapıldığı için daha güçlü bir aroma ve tada sahiptir. Tabii ki Parmesan gibi bu peyniri de eski kaşar gibi dilimleyip yiyemezsiniz. Resimdeki gibi bıçak veya soyucu ile rendelenmiş veya traşlanmış olarak salata ve pizzalarda kullanılabilir.

Balzamik sirke, kaliteli zeytinyağı ve bol yeşillik ile damak tadınıza doyum olmaz. Ana yemek ev yapımı pizza olduğunda genellikle bu tür salataları yaparım. Salatayı farklı bir tabakta değil, pizza dilimlerinde servis ediyorum.

Şimdi incirin neden bu salataya dahil edildiğine bakalım.İncir ekşi bir tada sahip olan peynir, balzamik sirke ve zeytinyağının tatlılığını dengeliyor. Bu, yeşilliklerle inanılmaz derecede lezzetli olduğu ortaya çıkıyor.

Aynı salatayı farklı meyvelerle, özellikle çilekle deneyebilirsiniz. Son zamanlarda süzme peynir ve çilekle yaptığım salatalarda çok beğeni alıyorum.

Aşk…

Pecorino peyniri ve incir salatası tarifi malzemeleri

    15 adet marul yaprağı (tercihen içeride sert yapraklar) 10-15 adet fesleğen yaprağı 1 adet salatalık 3-4 adet olgun incir 15-20 gram pecorino peyniri Zeytinyağı Balzamik sirke Tuz

Pecorino Peynirli ve İncirli Salata Tarifi nasıl yapılır?

Marulu yıkayın ve 10-15 dakika sirkeli suda bekletin. Daha fazla su alın ve beyaz kısımları bıçak yerine elinizle çıkarın. Yine elinizle ihtiyacınız olan büyüklükte parçalara ayırın. Yıkanmış fesleğen yapraklarını sebzelere ekleyin ve servis tabağına alın. İncirleri büyüklüklerine göre 4 veya 6 parçaya kesin. Peyniri ve salatalığı soyucu kullanarak ince dilimler halinde kesin ve incilerle birlikte salatanın üzerine serpin. Son olarak tuz, balzamik sirke ve zeytinyağını bir kapta karıştırıp salatanın üzerine serpin. Salatayı karıştırın ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın