pekmezli tahinli kek

Tahinli pekmezli kek tarifi için Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt suyu
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım su bardağı pekmez
  • 1 poşet vanilya şekeri
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 2 su bardağı un + 3 yemek kaşığı un

yukarı;

  • biraz susam

kek kalıbını yağlamak için;

  • Ghee
Pekmezli tahinli kek nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk önce yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın.
  2. Kek karışımına sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Ardından tahin ve pekmezi ekleyip tekrar çırpın.
  4. Un, kabartma tozu ve vanilya şekerini harcımıza ekleyip kaşıkla iyice karıştıralım.
  5. Burada bir püf noktası olarak şunu söyleyebilirim ki sonunda kabartma tozu koyup yarım limon sıkarsanız kekiniz daha iyi kabarır. Lütfen özü kaçırmamaya dikkat edin.
  6. Kek kalıbını tereyağ ile yağlayalım ve biraz şeker ve susam ekleyelim. (Bu işlemi keki yapmadan önce döküp buzdolabında saklarsanız susam daha iyi pişecektir.)
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
  8. Kekimizin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla test edelim ve pişince fırından alalım. İlk ısı geçtiğinde çevirelim.
  9. Biraz soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ♡.

Resimli tahinli pekmezli kek tarifi

Tahinli pekmezli kek ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın