Tahinli pekmezli kek tarifi için Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt suyu
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı pekmez
- 1 poşet vanilya şekeri
- 1 poşet kabartma tozu
- 2 su bardağı un + 3 yemek kaşığı un
yukarı;
- biraz susam
kek kalıbını yağlamak için;
- Ghee
Pekmezli tahinli kek nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk önce yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika çırpın.
- Kek karışımına sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar çırpalım.
- Ardından tahin ve pekmezi ekleyip tekrar çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilya şekerini harcımıza ekleyip kaşıkla iyice karıştıralım.
- Burada bir püf noktası olarak şunu söyleyebilirim ki sonunda kabartma tozu koyup yarım limon sıkarsanız kekiniz daha iyi kabarır. Lütfen özü kaçırmamaya dikkat edin.
- Kek kalıbını tereyağ ile yağlayalım ve biraz şeker ve susam ekleyelim. (Bu işlemi keki yapmadan önce döküp buzdolabında saklarsanız susam daha iyi pişecektir.)
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
- Kekimizin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla test edelim ve pişince fırından alalım. İlk ısı geçtiğinde çevirelim.
- Biraz soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. ♡.
Resimli tahinli pekmezli kek tarifi
Tahinli pekmezli kek ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]