medyauzmani.com

Pekmezli tavuk kanadı tarifi – kanıtlanmış tarif

20 dakika. Hazırlanma zamanı

Bugün pekmez soslu tavuk kanatları tadacağız. Tavuk kanat pekmezi tarifi oldukça pratik bir tavuk tarifidir. Pekmez sosunu alın, sosun içinde tavuk kanatlarını bulun, ardından susamları ve hadi fırına gidelim! 20 dakika pişirin ve kanatlarımız hazır.

Dersler

  • 16 kanat veya uyluk
  • 4 yemek kaşığı soya sosu
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • bir tutam karabiber
  • bir tutam tuz
  • 1 su bardağı kadar susam

kilit nokta

Tavuğun kemik kısımları geç pişiyor. Bu nedenle, kemikli tavuk parçalarını pişirmeden önce, her bir tavuk parçasını kemiğe ulaşacak kadar derin kesin.

Tavuk pişirme süresi fırınınıza göre değişiklik gösterebilir.

Ben susam eklemeden tavuk parçaları hazırladım. Ayrıca damak zevkinize göre susam bulmadan bizim hazırlayacağımız sosta da pişirebilirsiniz.

Pekmezli tavuk kanat tarifi

1. Tavuk parçaları ve susam dışındaki tüm malzemeleri geniş bir kapta birleştirin ve karıştırın.

2. Susam tohumlarını ayrı bir kaba alın.

3. Malzemeleri karıştırarak hazırladığınız sosun içine tavuk parçalarını koyun.

4. Tavuk parçalarını her tarafı kaplayacak şekilde susamlı sosa batırın.

5. Tavuğun pişerken kurumasını önlemek için fırın tepsisine birkaç bardak su ekleyin.

6. Fırın telini tepsiye yerleştirin ve tavuk parçalarını telin üzerine yerleştirin.

7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında her iki tarafı 10’ar dakika olacak şekilde tavuk parçalarını pişirin.

Afiyet olsun.

Resimlerle tarif oluşturun

Pekmezli tavuk kanat tarifitavuk frishta tarifleri
Fransız ekmeği ile pekmez kanat tarifi
Frishta ile lezzetli tavuk tarifleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın