Canım tatlı istediğinde bu pratik tarifi yapıyorum. Son hazırlığımda Kastamonu Çiftliği’nden elma pekmezi kullandım. Bu sayede ilave bir tatlandırıcıya gerek kalmaz.
Pekmez ve milföy inanılmaz lezzetli. Kurulumu kolay olmasının yanı sıra sunumu da zariftir. Dilerseniz pekmez yerine rendelenmiş çikolata veya damla çikolata da kullanabilirsiniz. Pekmez doğal bir allık verdiği için üzerine yumurta sarısı sürmeye gerek yoktur. Tereyağı aromasını arttırmak için ruloların üzerine küçük parçalar halinde tereyağı koyabilirsiniz.
Aşk…
İçerik Tablosu
Pasta pekmezli kek tarifi için malzemeler
1 paket milföy (12 adet)
1 su bardağı elma veya üzüm pekmezi
Yarım su bardağı kuru üzüm
Tepsiyi yağlamak için tereyağı
Pekmez ve kuru üzüm ile puf böreği nasıl yapılır?
1- Oda sıcaklığına gelen milföy hamurunu ikiye bölün ve üzerine pekmez sürün.
2- Pekmezin üzerine kuru üzüm serperek rulo yapın.
3- 12 adet muffin kalıbının gözlerini tereyağ ile yağlayın.
4- Tepsinin her yerine 2 veya 3 adet milföy hamuru yerleştirin ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
5- Soğuyan milföy hamurunu ezmeden kalıptan çıkarıp servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]