Pepperoni Julian Chicken – En Sevdiğim Yemek

Makarna veya pilav ile servis edilebilecek çok lezzetli biberlerle çok lezzetli bir tavuk yemeği yapıyoruz.

Pepperoni Julian Tavuk Yemek Tarifi için önce julienne tavuğu kesip bir kaseye alıyoruz.

4 diş sarımsağı soyup rendeleyin ve tavuğun üzerine dökün.

1 limonun suyunu sıkıp tavuğa ilave edin, biraz tuz, bir su bardağı şeker ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip karıştırın, kapağını kapatın ve yarım saat buzdolabında bekletin.

Biberleri yıkayıp kurulayın, çekirdeğini ve jülyenini çıkarın.

Soğan kabuklarını yıkayıp soğanı kesiyoruz.

Bir tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı alın ve soğanı yumuşayana kadar kavurun. Biberleri tek tek alıp birlikte kızartıyoruz. Biberler yumuşayınca ocaktan alın.

Başka bir tavada tava yanarken 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını alıp tavuğu alıp suyunu kaybetmeden ara sıra karıştırarak altın sarısı olana kadar pişiriyoruz. Üzerine kızarmış biberleri ekleyin ve yarım dakika birlikte kızartın.

1 tatlı kaşığı karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Kekik ekleyip karıştırarak sıcak makarna veya pilav ile servis ediyoruz.

Biberli tavuk jülyen hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın