Makarna veya pilav ile servis edilebilecek çok lezzetli biberlerle çok lezzetli bir tavuk yemeği yapıyoruz.
Pepperoni Julian Tavuk Yemek Tarifi için önce julienne tavuğu kesip bir kaseye alıyoruz.
4 diş sarımsağı soyup rendeleyin ve tavuğun üzerine dökün.
1 limonun suyunu sıkıp tavuğa ilave edin, biraz tuz, bir su bardağı şeker ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip karıştırın, kapağını kapatın ve yarım saat buzdolabında bekletin.
Biberleri yıkayıp kurulayın, çekirdeğini ve jülyenini çıkarın.
Soğan kabuklarını yıkayıp soğanı kesiyoruz.
Bir tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı alın ve soğanı yumuşayana kadar kavurun. Biberleri tek tek alıp birlikte kızartıyoruz. Biberler yumuşayınca ocaktan alın.
Başka bir tavada tava yanarken 2-3 yemek kaşığı zeytinyağını alıp tavuğu alıp suyunu kaybetmeden ara sıra karıştırarak altın sarısı olana kadar pişiriyoruz. Üzerine kızarmış biberleri ekleyin ve yarım dakika birlikte kızartın.
1 tatlı kaşığı karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırın. Kekik ekleyip karıştırarak sıcak makarna veya pilav ile servis ediyoruz.
Biberli tavuk jülyen hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]