/*------------------------------------------------ * Shrink Header ------------------------------------------------*/ $(window).on('scroll', function () { var scroll = $(window).scrollTop(); if (scroll >= 110) { $(".sticky-bread").addClass("sticked"); } else { $(".sticky-bread").removeClass("sticked"); } });
$(".icon-share").click(function () { event.preventDefault(); $(".shareArea").addClass("active");
});
$(document).on('click', function (e) { if ($(e.target).closest(".icon-share").length === 0) { $(".shareArea").removeClass('active'); }
if ($(e.target).closest(".dotsAreaContent").length === 0 && $(e.target).closest(".icon-dots").length === 0) { $(".dotsAreaContent").css('visibility', "hidden"); } });
$(".a-plus").click(function () { var sBox = $(".a-plus-inp").attr("data-sBox"); var status = $(".a-plus-inp").attr("data-status");
var currentFont = parseInt($(".a-plus-inp").val()); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } else if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; }
if (status == "down") { currentFont = parseInt(currentFont - 1); if (currentFont == 14) { var status = "up"; var sBox = true; } } else if (status == "up") { currentFont = parseInt(currentFont + 1); if (currentFont == 20) { var status = "down"; var sBox = true; } $(".a-plus-inp").attr("data-sBox", sBox); $(".a-plus-inp").attr("data-status", status); }
$(".a-plus-inp").val(currentFont);
$("#newsRead .bottom .left .detail p").css("font-size", currentFont); });
Perdeli pirinç tarifi malzemeleri
hamur için
- 60 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt (200ml)
- 3.5-4 su bardağı un kontrollü kuzu eti ile yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
pilav
- 2 uyluk
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 soğan
- 3 su bardağı basmati pirinci
- 1 su bardağı soyulmuş badem
- 3 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 kutu fıstık
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı taze bahar baharatları
- yeterli tuz
- Tavuk suyu
Perdeli pilav tarifi nasıl yapılır?
- Kalıbın üzerine bolca tereyağ koyalım, hacimleri koyacağımız yerlere biraz daha tereyağ koyalım, üzerine bademleri koyup buzdolabına kaldıralım.
- Tavuğu kaplayacak kadar su ekleyin ve kaynatın.
- Pirincin üzerine sıcak su dökelim, 15 dakika dinlendirelim, bademlerin üzerine kaynar su koyalım, 15-20 dakika dinlendirelim, kabuğunu soyalım, kuş üzümlerini 10 dakika sıcak suda bekletip süzelim.
- Önce hamuru hazırlıyoruz, un dışındaki malzemeleri ekleyip karıştıralım, kontrollü un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim, hamuru streçle saralım ve kenara alalım.
- Pirinç için sıvı yağ ve tereyağını bir tencereye alın, ince doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun, badem ve kuş üzümünü ekleyip tekrar kavurun.
- Pirinci ekleyip 2-3 dakika kavuruyoruz ardından tuz ve baharatları ekleyip tavuk suyunu ilave ediyoruz ben tavuk suyunun hepsini ekledim eğer yetersiz kalırsa kalanını sıcak su ekleyerek yapabilirsiniz .
- Haşlanan pirincin üzerine kuşbaşı doğranmış tavukları ekleyip karıştıralım ve dinlenmeye bırakalım. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir beze ayıralım ve diğer büyük bezeyi çok koyu olmayacak şekilde un ile öğütelim.
- Kalıbı dolaptan çıkaralım ve içine hamuru dikkatlice koyalım, pirinci iyice ekleyelim, ardından üzerine ayırdığımız bezeyi açıp kenarlarını kapatalım.
- 175 derece önceden ısıtılmış fırında ortalama 45-50 dakika pişirdiniz, fırınınıza göre her fırın farklı oluyor. Gerçekten iyi bir iştah.
fotoğraflı pirinç perde tarifi
function voteComment(comment_id, type) { jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'voteComment', comment_id:comment_id, like:type }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ if(type == 'like'){ current_count = $(".likeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".likeCount_"+comment_id).html(current_count1); }else{ current_count = $(".dislikeCount_"+comment_id).html(); current_count1 = parseInt(current_count)+1; $(".dislikeCount_"+comment_id).html(current_count1); }
}else{ alert("Bu yorumu daha önce oylamışsınız."); } } }); }); } function reportComment(comment_id) {
var report = prompt("Rapor sebebini belirtiniz."); if(report.length > 3){ jQuery(document).ready(function(){ jQuery.ajax({ type:'POST', data:{ action:'reportComment', comment_id:comment_id, content:report }, url: " success: function(value) { if(value == 'true'){ success_alert("Yorum bildirildi."); }else{ danger_alert("Bu yorumu daha önce raporlamışsınız."); } $(".com-report-button").attr('onclick', 'danger_alert("Üst üste yorum bildiremezsiniz.")'); } }); }); }else { danger_alert("Rapor sebebini lütfen doldurun"); } }
İçerik Tablosu
sonraki haber:
Glutensiz tavuklu pirinç noodle
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]