Perdeli Pilav (Ayrıntılı Açıklama) – En Sevdiğim Yemek

Perdeli Pirinç tarifi için önce hamur malzemelerini yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun ve dinlenmesi için buzdolabına koyun. O halde tavuklarımızın üzerine 4 parmak geçecek kadar su, tuz, karabiber dökerek kaynatalım.

Pirinç üretimi;

Üzümlerimizi ılık suda bekletelim ve biraz kabarana kadar bekleyelim.

Soğan yemeklerini serpelim ve yağda soğanları kavuralım ve toz şeker ekleyelim. Ardından dolmalık fıstıkları, üzerine döktüğümüz üzümleri ve 2 yemek kaşığı soyulmuş bademi ekleyip iyice karıştıralım ve hepsini birlikte 2-3 dakika kavuralım. Yenibahar tuzu ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bundan sonra pirinci ekleyip pirinç şeffaf ve camsı olana kadar 4 dakika bekletelim ve tavuk suyunu alıp pirincimize su verelim. Kısık ateşte pilavımızı pişirelim. Ben çok suyunu süzmüyorum ama çok su da bırakmıyorum dipte su yok ama pişmeden önce pirinci kapatıyorum. Daha sonra pirinci biraz karıştırın ve soğumaya bırakın.

Ben büyük bir yuvarlak pireks kullandım, içini tereyağı ile yağladım. Kalan kıyılmış bademleri güzel bir şekilde tencerenin dibine yerleştirin.

Hamuru buzdolabından çıkarın. Undan yapılan unun üzerine hamuru 1 mm kalınlığa gelene kadar açın ve yan yatırın, içine pirinci dökün, sıvı yağ ve sıvı yağ ile üzerini kapatıp 180 derecede kızarana kadar pişirin.

Perdeli Pirinç servise hazır.

Afiyet olsun…

Not: Hamuru ikiye bölüp iki şekil yaptım.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın