Perohi – Pierogi – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Piruhi – Peruhi veya Pierogy aslında aynı tarifin ufak tefek değişiklikler dışında farklı coğrafi bölgelerdeki isimleridir. Mantı Hamurumuz, İtalyan Mantısı veya Taze Makarna Hamurumuz, Polonyalı pierogi hamurumuz öncelikle yumurta, süt veya su ve undan yapılır.

Piruhi – Peruhi genellikle kıyma, patates veya peynir ile hazırlanır. Yoğurt ve mantı gibi kızartılmış yağ ile servis edilir.

Pierohi’den farklı olarak, hamuru yumuşatmak için pierogi hamuru zeytinyağı yerine krema ile karıştırılabilir. Haşlanmış veya kızartılmış olarak servis yapın.

Patates ve lahana gibi lezzetli, meyve gibi tatlı reçel (yaban mersini, mürdüm otu) ile hazırlanır ve kaymak veya tereyağı ile servis edilir.

Tarif biraz uzun gibi görünse de toplamda bir saatte bir araya geliyor. Bu tariften yaklaşık 50 mantı çıkıyor.

Son olarak dolguyu biraz daha arttırıp 2 tatlı kaşığı yerine 1 tatlı kaşığı koyabilirsiniz hamur elastik olduğu için kabaracaktır.

Aşk…

Perohi için Malzemeler – Pierogi Tarifi

1 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt suyu
2,5 su bardağı un
2 çay kaşığı tuz

İç harç için:

3 orta boy patates
2 yemek kaşığı krem ​​peynir
tuz
karabiber

Sosu hazırlamak için:

4-5 yemek kaşığı tereyağ
tarçın
Kuru veya taze fesleğen

Dahili ücretler:

1- İç harcı için patatesleri haşlayın.
2- Haşlanan patatesleri bir tabağa alın. Tuz, karabiber ve rendelenmiş peynir ekleyin.

Perohi – Pierogi Tarifi nasıl hazırlanır?

1- Derin bir kaba 2,5 su bardağı un dökün ve ortasını açın.
2- Süt ve tuzu unun ortasına dökün, yumurtaları kırın ve hamur toparlanana kadar tahta kaşıkla karıştırın.
3- Mutfak tezgahına un serpip ele yapışan hamuru tezgaha alın.
4- Bir elinizle hamuru toplarken diğer elinizle bıçakla hamuru masanın üzerine kazıyın.
5- Hamur toparlanana kadar aynı işlemi uygulayın.
6- Toplanan hamuru 4 eşit parçaya bölün. Üç parçayı yoğurduğunuz kaba alın ve üzerini kapatın.
7- Ayırdığınız bezeyi unlanmış tezgahta merdane yardımıyla olabildiğince ince açın.
8- Çay bardağının ağzına su püskürtün ve açtığınız hamurdan yuvarlaklar kesin. Her dairenin ortasına 1-2 çay kaşığı patates püresi koyun ve ikiye katlayın.
9- Kenarlarına çatalla şekil verip tepsiye veya unlanmış tepsiye dizin.

yemek pişirme:

1- Geniş ve derin bir tencereye 2 litre su koyup kaynatın. İçine bir yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin.
2- Hazırladığınız patatesli mantıları kaynayan suya atın ve ara sıra karıştırarak 10 dakika bekletin.
3- Pişen mantıyı servis tabağına alın.
4- Tereyağını bir tavada eritin, tarçın ve fesleğeni ekleyip 1-2 kez karıştırın. Sıcak raviolilerin üzerine dökün ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın