Dün akşam ailemizin büyüklerine kahvaltı yaptık. Dördüncü yıl olmasına rağmen ilk günkü kadar heyecanlıyım. Elimden geldiğince en güzel ve en lezzetli sunumları yapmaya çalışıyorum.
Bu yıl ilk kez birçok yemek denedim ama çok fazla tanındım. Bu tarifleri her gün sizlerle paylaşacağım. Bakalım 2010 kahvaltı menüsünde neler var…
tartar çorbası
Sütlü semizotu salatası
patates ezmesi
pasta muska
kahvaltı tabağı
Peynir topları ve mevsim salatası
kavrulmuş kuzu yaka
pirinç meze
kızarmış patates
Sakızlı muhallebi gulaş
İçecek: ekşi
İçerik Tablosu
Peynir topları ve mevsim salatası tarifi için malzemeler
Peynir topları için:
150 gram beyaz peynir veya keçi peyniri
2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
1 çay kaşığı kıyılmış veya kuru fesleğen
1 çay kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı hindistan cevizi
Güç için:
1 orta boy marul
10 adet zebra domates
10 yeşil soğan
2 kırmızı biber
zeytin yağı
tuz
Yarım limon suyu
Peynir topları ve mevsim salatası tarifi nasıl yapılır?
1-Peynir,ceviz ve diğer malzemeleri bir tabakta çatalla ezip güzelce karıştırın.Cevizden küçük parçalar alıp elinizde yuvarlayın.
2- Çörek otunu bir tabağa dökün ve peynir toplarını çörek otu ile kaplanana kadar tabağa yuvarlayın.
3- Tüm salata malzemelerini yıkayın, marul, domates, biber ve soğanı ince ince doğrayın ve geniş bir karıştırma kabına alın.
4- Ayrı bir kapta zeytinyağı ve limonu karıştırıp salataya ekleyin ve tüm malzemeleri servis tabağına alın.
5- Salatayı hazırladığınız peynir topları ile süsleyip servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]