Peynir Yuvarlama – En Sevdiğim Yemek

Cheese Rolling tarifi için önce kuru maya ve şekeri bir bardağa ılık su koyup mayalandırıyoruz.

Unu döküyoruz, tuzu ve yağı ekliyoruz, ılık su ve unu kontrollü bir şekilde ekliyoruz, maya ile yumuşak hamurları bekletiyoruz.

Hamuru iki bezeye ayırıp her birini iğne ile yuvarlayıp eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ ile katlıyoruz.

Aynı şekilde bir beze daha yapıp buzdolabında dinlendiriyoruz. Bir gecede yapmak daha iyidir.

Sabah her bezeyi bir iğne ile çıkarıyoruz, üç kez kesip peyniri koyuyoruz.

Hepsi bittiğinde, yumurtaları tükürmeden 20 dakika bekleyin. Önceden ısıtılmış fırında güzelce pişiriyoruz. (tepsi mayası)

Daha sonra fırını açıp 210 derecede pişiriyoruz.

Kaşar Peyniri hazır.

Afiyet olsun

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın