O kadar sıcak ki yemeyi iki kez düşünüyorum. Canım yemek istemediği için marketten aldığım tüm sebzelerle farklı tarifler denemeye başladım.
Bir önceki kabak dolmasında kullandığım kabak acı olduğu için bu kabağı tekrar denemeye cesaret edemedim. Pazardaki satıcıyla uzun uzun sohbet ettikten ve “Ağabeyim acıyorsa getir” sözüne inanıp peynirli kabak dolması ile dışarı çıktık 🙂
Dolguyu yaparken ricotta peynirini tercih etmemin bir numaralı nedeni tadını beğenmem, ikinci nedeni ise tuzsuz olması. Lor peyniri de kullanabilirsiniz ama peyniri alırken tadına bakmanızı tavsiye ederim. Yarın için çok ilginç bir tatlı tarifim var, kaçırmayın 🙂 Sevgilerimle…
İçerik Tablosu
Peynirli Girit dolması tarifi için malzemeler
8 kabak
200 gr ricotta peyniri (veya lor peyniri)
1 çay kaşığı rendelenmiş çedar peyniri
Yarım çay kaşığı zeytinyağı
10 dal dereotu
tuz
yapılışı:
1- Kabakların uç kısımlarını çok derine inmeyecek şekilde kesin ve içini boşaltın.
2- Geniş bir tencerede 10-12 dakika, kapağı yumuşayana kadar haşlayın.
3- Ricotta peynirini hafifçe tuzlayın, ardından kıyılmış dereotu ekleyin ve karıştırın.
4- Haşlanmış kabakları fırın kabına dizin, hazırlanan peynirli harcı kabakların arasına yayın ve her bir kabağa rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
5- Kabağı kapakları kapalı olarak önceden ısıtılmış 200°C fırında 15 dakika pişirin. Ilık veya sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]