Beşamel Peynir Soslu Sandal Kabak Tarifi Malzemeler
- 3 kabak kabak
- 1 yumurta
- 1 su bardağı çedar peyniri
- 1 su bardağı beyaz peynir (veya istediğiniz başka bir peynir)
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı tuz
- bir demet dereotu
Beşamel sosunu hazırlamak için
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt suyu
- tuz biber
Peynirli beşamel soslu sandal kabak tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Kabakları ortadan ikiye kesip içini boşaltalım. 4-5 dakika kaynamaya bırakın.
- Bir yumurtayı çırpın. Peynir, baharat ve dereotu ekleyin.
- Kabakları fırın kabına alıp üzerine biraz pul biber serpelim. Peynirli harcı kabakların arasına paylaştıralım.
- Beşamel sos için tereyağını ve unu tavaya alıp kokusu çıkana kadar kavuralım. Sütü ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırın, ardından tuz ve karabiberi ekleyin.
- Beşamel sosunu peynirli kabakların üzerine yayın.
- Son olarak pul biber serptim.
- 180 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika altın sarısı olana kadar pişirin.
- Hafif ve lezzetli bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun .
Notlar:
- Tarife ek olarak zeytinyağı da kullanabilirsiniz.
- Canlı kabak yemeyi seviyorsanız, kaynatma adımını atlayabilirsiniz. Ama haşlamanı tavsiye ederim.
Beşamel soslu peynirli kabak sandalet tarifi
Peynirli beşamel soslu kabak sandalet video yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]