Peynirli Cevizli Erişte – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Erişteler genellikle fermantasyon yöntemiyle pişirilir ama bir de haşlanmış olarak erişte pişirenlerimiz var. Çünkü suyu ayarlamak zordur. Hele ki aynı yerden almıyorsanız, örneğin köy eriştesi kullanıp köy pazarındaki tezgahtan alırsanız, pazardan ne aldığınıza göre suyun fiyatı değişecektir.

İçeceksem 1 bardak makarnaya 1,5 bardak su ile başlayacağım. Zaten en fazla yarım su bardağı kadar su alacaktır. Yani 1 bardak makarna için ortalama 1,5-2 bardak su kullanarak hazırlamak mümkün.

Şurup demişken aklıma kendi domates şerbetli makarna tarifim geldi. Evde erişte yoksa benim erişte tarifimi de deneyebilirsiniz.

Aşk.

Peynirli ve Cevizli Erişte Tarifi İçin Malzemeler

    2 su bardağı köy eriştesi (marketlerde ve bakkallarda bulabilirsiniz) 2 yemek kaşığı tereyağı 3,5 su bardağı sıcak suda tuz gerekli miktarda beyaz peynir veya tulum peyniri 1 çay bardağı karışık kıyılmış maydanoz ve dereotu ½ su bardağı kıyılmış ceviz

Peynirli ve cevizli erişte nasıl yapılır?

Tereyağını bir tencereye alıp eritin. Erişteleri ekleyin ve hafif kahverengi olana kadar kızartın. Kızaran eriştelere sıcak su ve tuzu dikkatlice ekleyin. Suyunu çekene kadar kaynatmaya devam edin. (Tamamını çekmenize gerek yok, yine de biraz sulu olabilir) Kapattığınız tencerenin kapağını kapatın ve eriştelerin süzülmesine izin verin. Dereotlu karışımı, maydanozu ve rendelenmiş peyniri eriştelerin üzerine ekleyip karıştırın. Servis tabağına aldığınız makarnanın üzerine cevizleri serperek servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın