Peynirli hamur işleri (küçük çörekler) – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Peynirli turtalar (küçük çörekler) nasıl yapılır? Ayrıca size fikir verecek 38 yorum var. Tarif Püf Noktaları, Binlerce Tarif ve Daha Fazlası… Türk Nilay Tulum 50 Dakika, Mayasız Börek, Peynirli Börek, Börek, Börek, Tuzlu Börek

14 2,36 5 1

Zakia teyzenin ikinci güzel tarifi 🙂 Bu börekler o kadar güzel ki zamanla daha da güzel oluyor. Midye büyüklüğünde peynirli küçük hamur işleri. mutlaka denemenizi tavsiye ederim…

Peynirli Börek Tarifi Malzemeler (Küçük Donutlar)

    Yarım paket margarin (oda sıcaklığında) Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 2 yumurta (sarısı üzerine) 1-2 tatlı kaşığı tuz 1 poşet kabartma tozu 1 tatlı kaşığı sirke

içindekiler:

    250-300 gram beyaz peynir, yarım demet maydanoz

Peynirli börek (küçük çörek) tarifi nasıl yapılır?

2-2,5 su bardağı unu geniş bir kaba eleyin. Ortasını açın ve 1/2 paket bitkisel katı yağ, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 2 yumurta akı (sarısı hamurun üzeri için), tuz, yoğurt, sirke ve oda sıcaklığındaki kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Unu azar azar ekleyip hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Dolgu için beyaz peyniri çatalla ezin, ince kıyılmış maydanozu ekleyin ve iyice karıştırın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasına iç harcı koyup iki ucunu birleştirerek avucunuzu düzleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın