Peynirli hamur işleri – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Bugün sizlerle uzun zamandır buluşmayı bekleyen, keyifle hazırladığım bir tarifi paylaşmaya karar verdim. Bu tarifi size daha önce bahsettiğim Beyaz Saray mutfağında yaptım. Aslında arkadaşlarımı görmek, kalmak ve mutfakların vazgeçilmezi olan kabak böreği tarifini Gülizar’dan öğrenmek için gitmiştim oraya 🙂 Sonra bir şekilde kendimi pazar kahvaltısı için börek hamuru yoğururken buldum 🙂

Yani çedarlı krakerlerin öyle bir hikayesi var ki… Bu aralar Sheila ve Bea’s Effie’yi özlüyorum. Umarım bir an önce bu yoğunluğu ramazan öncesi atlatıp iftarlara kaçma fırsatım olur.

Mayalı Hamur Yapmanın Püf Noktaları yazısında sizler için ekşi maya yapmayı kolaylaştıracak yolları paylaştım. İlk kez mayalı hamur hazırlıyorsanız mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

Aşk…

cheesecake tarifi malzemeleri

Hamuru hazırlamak için:

    150 gr sıvıyağ veya tereyağı 2 yumurta akı 3,5 – 4 su bardağı un (yaklaşık 500 gr) 1 su bardağından 1 parmak eksik su 1,5 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 paket instant maya (10 gr)

içeri:

    rendelenmiş çedar peyniri

yukarı:

    2 yumurta sarısı + 2 yemek kaşığı susam

Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

Unu bir karıştırma kabına alıp üzerine tuz, maya ve şekeri ekleyin. Yağı eritin, yumurta aklarını ve suyu una ekleyip yoğurun. Hamur toparlandıktan sonra tezgaha alın. Hamur sert ise parmak uçlarınızla biraz su serpin ve 5 dakika yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz hamura top şekli verip üzerini streç filmle kapatarak 15-20 dakika bekletin. Ekşi mayadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp tezgaha dizerek küçük toplar yapın. Bezeyi hafif unlanmış tezgaha alıp elinizle fazla gevşetmeden açın. Ortasına biraz rendelenmiş kaşar peyniri koyun ve hamuru ikiye katlayarak kapatın. Açılmaması için uçlarını elinizle bastırın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 3-4 cm aralıklarla börekleri dizin. Üzerlerine sütle çırpılmış yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede altın rengi alana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın