Günaydın sevgili arkadaşlar,
Kısa tatilden faydalanıp kulübeye geri döndük. Kulübede olmayı seviyorum çünkü denizin sesiyle baş başa kalmak inanılmaz rahatlatıcı. Biberiyeyi dalından koparıp yemeğe ekleyebiliyorum, bir paket taze peynire 3-4 lira veriyoruz.
Pazarda mutlaka köylü tezgahları vardır. Taze ekmek, kendi elleriyle kestikleri makarna ve tavuklarına sıcacık yumurta alabilmek beni buralara daha da bağlıyor.
Dün gece denizden döndükten sonra biraz biberiye topladım. Domatesin en güzel olduğu bu günlerin pratik ve lezzetli bir tarifini yapmak istedim. Biberiye, özellikle tazeyse domatesle iyi giden bir baharattır. Bu lezzetli baharatı genellikle eti çeşnilendirirken veya pancar ve domates pişirirken kullanırım. Gerçekten hepsine yakışıyor.
Kısmet olursa yakın zamanda biberiye ile ilgili bir yazı yapacağım. Dilerseniz fırında pancar tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Tarifi yazlık fırınımda yaptım. Küçük ama inanılmaz bir ısı yayar. 200 derecede ve ardından ızgarada toplamda 10 dakikada domatesleriniz hazır.
Sadece sabah değil her öğün için rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Bir aperatif olarak, söylemesi harika 🙂
Hoşgeldiniz
İçerik Tablosu
Fırında Cheddar Domates Tarifi Malzemeler
- 3 orta boy domates 6 dal taze biberiye 5-6 diş sarımsak zeytinyağı tuz ve karabiber 3 ince dilim çedar peyniri
Fırında çedar domates tarifi nasıl yapılır?
Domateslerin saplarını çıkarıp yıkayın ve enlemesine ortadan ikiye kesin. Sarımsakları doğrayın, elinizle veya kaşıkla bastırarak kabuklarını kırın. (Soyup soymayın, kabuk tutun.) Fırın tepsisine biraz zeytinyağı gezdirin. Domatesleri dizin ve tekrar zeytinyağı gezdirin. Tuz ve karabiber serpin ve her dilimin üzerine bir dal biberiye koyun. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 5-7 dakika pişirin. Fırından çıkarın, tepsiye biberiyeyi koyun ve domateslerin ortasına kaşar peynir dilimlerini dizin. Fırının ızgarasını açın ve 5 dakika, kaşar peyniri kahverengileşinceye kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]