Peynirli Karnarik – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Cheddar Karides tarifini dün ilk defa denedim ve çok beğendim. Tabii cacık ve pilav ile. Eh, sonuçta kimsesiz kimse yok 🙂

Dersler :

5 patlıcan
3 yemek kaşığı tuz (patlıcanı ıslatmak için)
Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
2 orta boy soğan (doğranmış)
3 diş sarımsak
250 gram kıyma
2 orta boy domates
maydanoz,
Yarım çay kaşığı tuz ve karabiber
1 su bardağı su veya et suyu

sunum için:

Dereotu
200 gram çedar peyniri

için hazırlık:

Patlıcan saplarını kısaltın ve çeşitli kabukları soyun. Aşağı inmemesi için sonuna kadar çizin. 20-25 dakika tuzlu suda bekletin ve acılığını giderin. Ardından yıkayın ve kurutun.
1 su bardağı sıvı yağı tavaya alıp patlıcanların iki tarafını da yumuşayana kadar kızartın. Kızaran patlıcanı tavadan alıp fazla yağını alması için peçeteye koyuyoruz.

Kızgın yağa doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin ve yumuşayana kadar sürekli karıştırın. Kıymayı ekleyin ve kıyma suyu bırakıp tekrar çekene kadar karıştırarak birkaç dakika pişirin. Doğranmış domatesleri ekleyin ve domates suyu çekene kadar birkaç dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Kızaran patlıcanı tepsiye dizin ve hazırladığınız harcı maşa veya çatal yardımıyla patlıcanın ortasındaki yarıkları genişleterek doldurun. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 25 dakika. pişir onu Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini parmak eklemlerine ekleyin ve 5 dakika pişirin. Daha fazla pişirin (çedar peyniri güzelce eriyene kadar).
Fırından çıkan köfteleri servis tabağına alın ve üzerine dereotu serperek sıcak servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın