Merhaba sevgili arkadaşım,
Bayram telaşı yavaş yavaş azaldı ve ziyaretler bitmeye başladı. Sadece bilgisayar başına oturma fırsatım oldu.
Çalışma hayatına geri döndüğümden beri, dondurucuda saklayabileceğim pratik tarifleri uygulamaya başladım. Pazar köftelerimi perşembe günü dondurucudan çıkararak yaklaşık 15 dakikada akşam yemeğini kolayca hazırlayabildim.
Peynirli köfte pratik ve lezzetli bir tariftir. Yağsız kızartma tavası ile hızlıca pişirebilirsiniz.
Knorr’un yeni çıkan köfte harcını da oluştururken kullanabilirsiniz. Aşk…
İçerik Tablosu
Peynirli köfte için malzemeler
- 500 gr köftelik kıyma 1,5 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri 1 küçük kuru soğan 1 dilim bayat ekmek kimyon tuz karabiber
Kaşar peynirli köfte nasıl yapılır?
Kıymayı karıştırmak için derin bir kaba alıyoruz. Soğanı ve bayat ekmeği rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Kıymaya tuz, karabiber, soğan, galeta unu ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip yoğurun. Kıymayı top haline getirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın. Elinizi hafifçe yağlayın ve kestiğiniz parçayı önce top şekli verin, ardından avucunuzun içinde bastırarak köfte şekli verin. Hazırladığınız köfteleri geniş bir tabağa alıp üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabında 2-3 saat dinlendirin. Yağlanmamış teflon tavada pişirerek sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]