Merhaba sevgili arkadaşım,
Küçüklüğümden beri severek yaptığım ve yediğim bir tarif Fırında Tereyağlı Peynirli Mantar. Dilediğiniz versiyonu üretip her gün farklı bir lezzetle sofralarınıza koyabileceğiniz güzel ve sade bir tarif.
Meze olarak severek tükettiğim bu tarif özellikle et ve makarna yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Bazen fırında mantar dolmasını da yapıyorum. Daha önce hafif beyaz peynir denedim ve düşündüğümden çok daha harika bir lezzetle karşılaştım. Bu tarifi en kısa zamanda tekrar yapıp sizlerle paylaşacağım.
Damak zevkinize göre tereyağı yerine biraz zeytinyağı ile de pişirilebilir. Dilerseniz bir diş sarımsağı tatlandırarak zeytinyağı kullanabilirsiniz.
Çıkardığınız mantar saplarını atmayın. Onlarla yumurtalı yemekler ve pratik omletler yapabilirsiniz.
Mantarları yıkamak denilince aslında mantarları yıkamak lezzetlerinin bir kısmını giderir. Bu nedenle üst kabuk yıkanmak yerine silinerek çıkarılabilir.
Tarifin video açıklaması:
Bu hafta sonu 09:00 – 18:00 saatleri arasında okulda olacağım. iyi tatiller sana 🙂
Aşk…
İçerik Tablosu
fırında cheddar mantarı malzemeleri
- 400 gr mantar veya ızgara mantar (1 paket) 1 su bardağı taze rendelenmiş kaşar peyniri 2 yemek kaşığı tereyağı tuz ve karabiber
Peynir tarifi ile fırında mantar nasıl yapılır?
Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın. Mantarları yıkayın, saplarını çıkarın (silerek de kullanabilirsiniz). Saplarını çıkardığınız mantarları bordo veya tepsiye dizin. Tuz ve karabiber serpin. Tereyağını mantarların üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin. Mantarları fırından çıkarın ve rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpin. Kaşar peyniri eriyip üzeri kızarana kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]