Hemen hemen hepimiz tatlıları severiz. Canım anneannem çok güzel pişirirdi muhallebiyi kaplarına paylaştırıp soğumasını bekler, üzerini kapatınca üzerine tarçın serpip dağıtırdı. Kıvamını ve lezzetini o kadar iyi koruyordu ki bazen sıcak şekeri bir yandan diğer yana dilimliyordum.
5 yıl önce evlendiğimden beri evde ikinci kez puding yapıyorum. Bence bu ilkinden daha lezzetliydi. Taze sıkılmış portakal suyunun keskinliği, muhallebinin yassı tadına tatlı bir heyecan katıyordu.
Bence bu şekilde çocukların ve yaşlıların seveceği bir tatlı olmaktan uzaklaştı.
Şimdi size bir mutfak sırrı…
Muhallebi soğuduktan ve üzerini kabukla kapladıktan sonra üzerine portakallı jöleyi dökün. Dökerken daha hızlı soğuduğu yerden, yani kaseye en yakın yerden başlayın.
Aşk…
İçerik Tablosu
Portakallı muhallebi tarifi için malzemeler
Muhallebi hazırlamak için:
- 3,5 su bardağı süt 2 yemek kaşığı pirinç unu 2 yemek kaşığı nişasta 1/4 çay bardağı su 1 bardak su (nişasta ve pirinç ununu eritmek için) 1 çay bardağı toz şeker
Portakallı jöleyi hazırlamak için:
- Bir su bardağı portakal suyu Bir su bardağı su Yarım çay bardağı toz şeker İki yemek kaşığı nişasta Çeyrek çay bardağı su
Portakallı muhallebi tarifi nasıl yapılır?
3,5 su bardağı süt ve şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar kısık ateşte karıştırın. Bir kapta nişasta ve pirinç ununun üzerine suyu ilave edip topaklanmaması için çırpın. Kaynamaya başlayan süte nişastalı karışımı ekleyin ve kısık ateşte boza kıvamına gelinceye kadar pişirin. Görüntüsü bozaya benzeyen muhallebiyi kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın. Portakal jölesini yapmak için su, şeker ve portakal suyunu küçük bir sos tenceresine alıp kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Tıpkı muhallebideki gibi nişastayı su ile çırpın ve kaynayan portakal suyuna ilave ederek iyice karıştırın. Jöle koyulaşmaya başlayınca ocaktan alın. Hazırlanan jöle 1-2 dakika bekletildikten sonra soğutulur ve tart kalıbıyla tatlıların üzerine dağıtılır. Portakal dilimleri ile süsleyerek soğuk servis yapın.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]